Mac Support Net

Tech Support . Service . Design . Development . Web Hosting

Google: Υποστήριξη και χρήματα στην Samsung για την δίκη με την Apple!




Η δίκη μεταξύ Apple και Samsung έχει και μια κρυφή, ως τώρα, χείρα βοηθείας από το Google που διατίθεται να βοηθήσει οικονομικά και όχι την Samsung μόνο αν χρειαστεί.

Όπως αποκαλύπτουν emails που ήρθαν στην επιφάνεια κατά την διάρκεια της νέας δίκης μεταξύ Apple και Samsung, το Google έχει προσφερθεί να καλύψει μέρος των εξόδων από το κόστος της δίκης αλλά και μέρος της οικονομικής ζημιάς που θα πληρώσει η Samsung σε περίπτωση που χάσει την δίκη.

Η συνεργασία και η υποστήριξη της Samsung από το Google είναι μέρος της συμφωνίας του Mobile Application Distribution Agreement που επιτρέπει στην Samsung να χρησιμοποιεί Google apps στα smartphones και tablets που πουλάει (πχ Play Store, Gmail, Google maps) με αντάλλαγμα την επίσημη σφραγίδα Android από το Google.

Πρόσφατα, Samsung και Google υπέγραψαν 10ετή συμφωνία για πατέντες και όχι μόνο με την επίσημη ανακοίνωση να αναφέρει ” [...] global patent cross-license agreement covering a broad range of technologies and business areas. The mutually beneficial agreement covers the two companies’ existing patents as well as those filed over the next 10 years [...] “. Η συμφωνία έγινε γνωστή στον τύπο λίγο πριν από την αρχή της νέας δίκης μεταξύ Apple και Samsung.